Evenemang

Mariebergsskogen

2016-10-27 10:56 #0 av: [Nomen Nescio]

Minns från min sextio år avlägsna barndom besöken i Mariebergsskogen i Karlstad. Inte minst kul var det med Lillskogen och dess djur - trots att det mestadels rörde sig om vanlig tamboskap var det spännande för oss ungar som trots att vi bodde på landsorten redan på den tiden levde ett liv en bit från jordbrukslandskapet.

Nu läser jag att djurhållningen i Mariebergsskogen riskerar upphöra nästa år, och det tycker jag vore synd för vår tids barn, som också lever åtskilda från såväl vilda som tama djur (med undantag av sällskapsdjuren förstås).

Mer om Mariebergsskogen.


Anmäl
2016-10-27 13:24 #1 av: Ghosthunter

Ja, det blir inte alls bra om djuren försvinner. Förr fanns det ju även karuseller. Jag tycker att dom skulle börja med lite sånt igen. Iofs så gillar jag inte djur i fångenskap. Men de som är i Mariebergsskogen har det nog ganska bra ändå. Stora ytor att röra sig på...etc.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2016-10-28 06:31 #2 av: GIKmio

Mariebergsskogen är snart som stadsträdgården. En oas där folk kan ta en avkopplande promenad oxh lukta på blommorna.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2016-10-28 08:22 #3 av: Ghosthunter

Ja precis....det hade ju inte skadat om det blir lite mer av en nöjespark. Nu menar jag inte nåt stort som t.ex Liseberg. Men det kunde vara som i Folkets park i Malmö...med 4-5 mindre karuseller och lite lottförsäljare och nåt enstaka chokladhjul.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2016-11-17 16:55 #4 av: GIKmio

Brukar vara julmarknad i Mariebergsskogen. Börjar dra ihop sig nu. Nu vet jag inte det handlar om flera eller enbart en..

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2017-01-11 08:34 #5 av: [Nomen Nescio]

"I höstas meddelade Lillerudsgymnasiet att de beslutat att inte ha kvar uppdraget att sköta djurparken Lillskogen från och med hösten 2017.
Mariebergsskogens vd fick styrelsens uppdrag att påbörja arbetet med Lillskogens framtid och efter att ha tittat på en rad olika lösningar så står det nu klart att Mariebergsskogen kommer att driva djurparken vidare i egen regi.
– Lillskogen är en av de viktiga delarna av Mariebergsskogen och den har funnits här sedan 50-talet. Att den kommer att finnas kvar är en självklarhet, säger Anna Lööf Falkman."---

"För besökarna kommer Lillskogen i stort sett att vara sig lik, djuren kommer precis som i dag främst bestå av svenska lantraser. Planen för framtiden är dock att vidareutveckla skogen med bland annat ponnyridning och transport med djur."---

"Driften av djurparken övertas av Mariebergsskogen den siste september nästa år" (2017).---

http://www.vf.se/karlstad/mariebergsskogen-tar-over-egna-djurdriften/


Anmäl
2017-01-11 11:23 #6 av: Ghosthunter

Ja, det är bra. Jag har hört om detta innanGlad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2017-01-11 11:47 #7 av: [Nomen Nescio]

#6 Ja, artikeln är från den 20 december, så den är inte dagsfärsk. Fast jag såg den först idag och ville komplettera #0 med uppgiften.


Anmäl
2017-04-02 10:43 #8 av: Carpinus

Fågelfotografen Tommy Pedersen ställer ur fågelfotografier på Naturum i Maribergsskogen hela sommaren. Även bilder av Roger Vikström kommer att finnas på utställningen.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/naturnara-bildutstallning-i-karlstad

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.